HTML

fegyencedzesxxx

edzés

Friss topikok

Címkék

Étkezésről

2011.08.25. 21:12 lifegym

Ez egy olyan téma amiről könyvet is lehetne írni, és szeretik az emberek túlbonyolítani, de szerintem közel sem ilyen komplikált a téma.

Alapvető kérdést kell eldönteni. Hízni vagy fogyni (vagy esetleg szinten tartani)?

Az elsőhöz pozitív kalóriamérleg kell, míg az utóbbihoz negatív. Tehát ha hízni akarunk több kalóriát kell bevinnünk a szervezetünkbe mint amennyit az elhasznál. A fogyás ennek az ellenkezője.

Ha pl. egy átlagos 75-80 kg-os embert veszünk, akkor próbáljuk 2-3 hétig tartani egy kb 2000 kalóriás étrendet. Máshogy nem fog menni, csak ha számoljuk a kalóriákat. Akinek van már egy kialakult testtudata, az érzi számolás nélkül is hogy mennyit kell ennie. Ha nem változik a súlyod, akkor valószínű egálban van a bevitt és az elfogyasztott kalória mennyisége. Ha folyamatosan hízol (zsírosodásra gondolok), akkor többet eszel mint kellene. Ha kezdesz elfogyni, akkor keveset.

Ha hízni szeretnél akkor szorozd fel a testsúlyodat 2x és egyél meg annyi gramm fehérjét. (kezdésnek). A maradék részt vidd be szénhidrátból (rizs, tészta, krumli stb.). Egyél kevés zsírt, lehetőleg telítetlent.

egy gyakorlati példa, bár én sosem számoltam a kalóriákat csak ettem. Ha megállt a súlyom akkor emeltem.

-egy nap 4-5 szöri étkezés.

-fél kg csirke/pulykamell (sütve, párolva, főzve)

-350-500 gramm rizs, 500 gramm tészta.

Ehhez kell zöldséget enni.

Többet nem szeretnék írni erről a témáról szerintem ha bárki utána olvas pl a (body.bulder.hu oldalon) ott mindent meg fog találni.

Ne bonyolítsátok túl. Egyetek amit jól esik, de a szemét kajákat kerüljétek, törekedjetek rá hogy minél több tiszta hús legyen benne, és zöldség. Ne igyátok le magatokat minden 7 végén, és ne dohányozzatok. Nincs az étkezésben sem semmi titok, vagy kulcs a sikerhez. Kitartóan, célirányosan kell megtervezni az étkezéseket, ehhez válogatni az egészséges hozzávalókat. A hízó, meg fogyó kúrákat felejtsétek el, NORMÁLIS étrendet alakítsatok ki, amit egész életetekben követni tudtok!

kajára fel!:)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifegym.blog.hu/api/trackback/id/tr503180588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása